Organisatie

Over Weerribben-Wieden Healthy days

De Weerribben-Wieden Healthydays is ontstaan uit de Weerribben-Wieden-Wandel-driedaagse. Na ruim 8 jaar van de lancering van deze unieke meerdaagse wandeltocht door één van Europa’s grootste en mooiste laagveen moerassen en 8 mooie edities, is dit event in samenspraak met de gemeente en ondernemend Steenwijkerland en daarom heen, uitgegroeid naar een Healthy event die zijn weerga niet kent. Naast de Weerribben-Wieden -Wandel driedaagse kun je in dit weekend ook 1, 2 of 3 dagen deelnemen aan de Weerribben-Wieden-Fiets-driedaagse, is er een alternatieve driedaagse die bestaat uit een dag triatlon, een dag kickbiken en een dag Mountainbiken. Daarnaast is er ook een scootmobiel driedaagse. Oftewel bewegen en recreëren in de natuur graag

Het idee om de Weerribben-Wieden-Wandel driedaagse door te laten groeien naar de Weerribben-Wieden Healthy Days is al ontstaan in 2020. De organisatie van de Wandel3dagase onder leiding van Jan Smit werd uitgebreid met ene aantal nieuwe leden. Door alle COVID-19 perikelen en alles wat daarmee uit voort is gekomen, hebben ervoor gezorgd dat we op 30 sett-1&2 oktober eindelijk het festival kunnen organiseren. In de tussenliggende periode is de organisatie qua samenstelling veranderd.

De organisatie bestaat uit

Rennie Veenstra (voorzitter, contact persoon Mind fulness en lezingen)
Wilma van Beekhuizen (secretaris, promotie, multi media)
Michael Schell (beheerder klimbos)
Roel van Hoorn (Penningmeester)
Pieter Bouma (techniek, geluid, marktmeester, terrein beheer)
Wilco Verschuren (vice-voorzitter, contact persoon sportscholen, driedaagse)
Lydia Schot (algemeen lid, ondersteunend)

De Weerribben-Wieden -Healthy-DAYS (WWHD) heeft tot ontwikkeling kunnen komen, omdat het fundament van de driedaagses er al lag. Via deze weg willen we Jan Smit, Theo Versteegh, Loeki Bos, Jan Oosterveld, Roelof Onstwedder bedanken voor al hun inzet.

Deelnemende bedrijven

Sociaal in de kop/Gemeente steenwijkerland

De Weerribben-Wieden-Healthy-Days is mogelijk gemaakt door de ondersteuning en het enthousiasme van gemeente Steenwijkerland. Juist na een tijd waarin is gebleken dat gezondheid een groot goed is en gezond leven en bewegen daarbij heel belangrijk is, is dit een perfect festival om iedereen kennis te laten maken met de diverse porten, gezelligheid en samen komen en tevens ook de promotie van het mooiste natuurgebied van Nederland.

Plaatsen

Oldemarkt

Op 5 kilometer ligt Oldemarkt, een prachtige ontdekking. Een leuk dorp met een rijke historie als handelsplaatsje in het Laagveen moerasgebied. Oldemarkt is nu nog steeds het centrum van de Weerribben met al haar voorzieningen. U kunt hier terecht voor:

Diverse kapsalons
COOP Koetsier
Kluswijs Oldemarkt
TenVeen Tweewielers
Bakkerij Boogaard
Romo Fashion
Books and gifts (postnl)
DA Margo
Van der Veen Woninginrichting
Bij Sem (restaurant)
Family ’t Hof (eetcafe/cafetaria)

Paasloo

Restaurant ’t Binnenhof
Eetgelegenheid de Eieknhof

Ossenzijl

Bakery en brasserie OSS&ZYL bakery bubbles bites

Steenwijkerwold

Pizzeria Rafaello
Spar Gerard Hof
Snackbar Woldplein

Natuurgebieden

1. Weerribben

2. Wieden

3. Rottige Meente

4. Bos/heide gebied Woldberg/de Eese

Cultuurhistorisch gebied

Maatschappij van de Weldadigheid

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙